Teknoloji

Apple, iPhone 15’in ‘Deneme Üretimine’ Başlıyor

Apple’ın bu yılki telefonları olacak olan iPhone 15 serisinin piyasaya çıkmasına daha aylar kalmış olsa da, cihazlar hakkında şimdiden bilgiler gelmeye başladı. Daha önce telefonlarda hangi özellikleri göreceğimizden Pro Max’in adının Ultra olarak değiştirilebileceğine kadar pek çok bilgi ortaya çıktı.

Şimdi ise ABD’li teknoloji devinin iPhone 15 için hazırlıklara başladığı bilgisi geldi. AppleInsider’ın haberine göre Apple’ın tedarik zinciri, Çin’de iPhone 15 üretiminin erken aşaması olan deneme üretimine başladı.

iPhone 15 için deneme süreçlerine başlayan Apple, Hindistan’daki üretimi artırmak istiyor

Tahmin edebileceğiniz gibi, iPhone gibi üst düzey ve iyi bilinen cihazların üretimi, yoğun bir planlama ve hazırlık gerektiriyor. Şimdi ortaya çıkan bilgiler, Apple’ın ilk deneme sürümleriyle birlikte seri üretime hazırlanmaya başladığını ortaya koyuyor.

UDN’ye göre Apple’ın en büyük tedarikçisi Foxconn, Çin’in Shenzhen şehrinde bulunuyor. NPI (yeni üretim tanıtımı) sürecine girdi. Bu süreç, yeni iPhone modellerinin nasıl üretileceğini belirler. NPI, tüm üretim sürecini etkileyebilecek sorunların belirlenmesini, üretimde kullanılan makinelerin test edilmesini ve daha fazlasını içerdiğinden şirket için de büyük önem taşıyor.

Ayrıca Apple, üretimde Çin’e olan bağımlılığı azaltma planlarında da bir adım atmak istiyor. Alınan bilgilere göre şirket, seri üretimde Hindistan ile Çin arasındaki saat farkını azaltmaya çalışacak. Normalde, Hindistan’daki tesisler Çin’den altı ila dokuz ay sonra üretime başlar. Üretimi farklı bölgelere yaymak isteyen teknoloji devi, bu süreyi de birkaç haftaya indirmek istiyor. Bu formda 2023 yılı üretimi %5’e kadarHindistan’a kaydırılabileceği belirtiliyor.

Apple, Hindistan’da NPI sürecini çalıştırmak için gereken süreyi haftalara indirebilirse, gelecekte temel yapılarının üretimini önemli ölçüde artırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu