Ekonomi

TMO, Yozgat genelinde 800 bin ton hububat satın aldı

Yozgat Toprak Ürünleri Ofisi’nin 30 Haziran’da başlayan tahıl alımları silolar, açık alanlar ve kiralık lisanslı depolar dahil 32 noktada devam ediyor. Hububat alımlarının eylül ayı sonuna kadar tamamlanacağı Yozgat’ta, TMO’ya gelen üreticilerin ürünleri yetkililer tarafından incelenip analiz ediliyor, kriterlere uygun fiyat belirlenerek alım yapılıyor.

TMO Yozgat Başmüdürü Hasan Öztürk, il genelinde 23’ü TMO Yozgat Başmüdürlüğüne, 9’u da Kayseri TMO Başmüdürlüğüne bağlı olmak üzere 32 noktada alım yapıldığını belirterek, 800 bin ton hububat alımı yapıldığını söyledi. iki aydan fazla bir sürede eyalet genelinde. Geçen yıl 350 bin ton ürün alındığını belirten Öztürk, bu yıl üreticiler ürünlerini getirdiği sürece alımların TMO’dan yapılacağını belirtti.

Öztürk, ürün teslimi ve randevularda da sorun yaşanmadığını anlatarak, yoğunluğun azalması nedeniyle ileri tarihlere verilen randevuların öne alındığını söyledi.

Erkekli köyü çiftçilerinden Nasuh Demir, buğdayını TMO’ya teslim ettiğini belirterek, “Önce Yozgat merkez TMO’ya ürünleri ulaştırıyorduk. Dolduğunda Saray TMO’ya teslim ediyoruz. Ürünümüzü aldıkları sürece çiftçi perişan olmuyor. Ben yaklaşık 30 ton buğday teslim ettim, 40 tane var. daha fazla ton.”söz konusu.

Sorgun ilçesine bağlı Aşağı Karakaya köyünden gelen İlyas Ekinci de bu yıl rekoltenin iyi olduğunu belirterek, “Biz de TMO’dan memnunuz, randevumuzu aldık, ürünümüzü getirip teslim edeceğiz. Randevu tarihinden önce de ürün alabilirler”Şu şekilde konuştu:

fatsa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu