Haber

Murat Kurum, incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye gidiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün sabaha karşı 04.08’de Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki sarsıntının akabinde acilen bölgeye uzman grupların sevk edildiğini açıkladı.

Bakan Kurum, resmî toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, mobil laboratuvar aracımız, koordinasyon ve izleme araçlarımız ile Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız.” İfadelerini kullandı.

Bu ortada Bakanlık, Yapı işleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı içerisinde mühendis ve uzmanların bulunduğu 74 bireyden oluşan 37 takım, hasar tespiti ve çalışmalara dayanak olmak üzere Düzce’de çalışmalara başladı.

Bakan Kurum Düzce’ye gidiyor

Ayrıca Bakanlığın taşınabilir laboratuvar, uyum ve izleme araçlarından oluşan toplam 6 araç ile alanda faaliyetlerini yürütüyor. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da, incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye gidiyor.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki sarsıntının akabinde Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgedeki çalışmalarına acilen başladı. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün öğlen saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere Düzce ve Gölkaya ilçesine gidecek.

“Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı”

Bakan Murat Kurum, zelzelenin çabucak akabinde resmî toplumsal medya hesabından yayımladığı geçmiş olsun bildirisinde, “Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun.” sözlerini kullandı.

Bakan Kurum, daha sonra yayımladığı iletisinde da, “Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, mobil laboratuvar aracımız, koordinasyon ve izleme araçlarımız ile Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız.” formunda açıklamada bulundu.

37 takım sahada

Bakanlık’tan yapılan açıklamada ise Yapı işleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir, Konya, Kayseri, Denizli ve Ankara’dan 37 grubun Düzce’ye ulaştığı bildirildi. Birinci etapta ortalarında 74 bireyden oluşan mühendis ve uzman 74 bireyden oluşan 37 grup alanda çalışmalarına başladığı bilgisi verildi.

Ayrıca Düzce’de yaşanan sarsıntının Bolu, Zonguldak ve Sakarya vilayetlerinde de hissedildiği ve bu bölgelere de takımların gönderildiği söz edildi. Açıklamada taşınabilir laboratuvar, uyum ve izleme araçlarından oluşan toplam 6 araç ile alanda faaliyetlerin yürütüldüğü aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu