Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye kara harekatı sinyali verdi! ABD’ye sert sözlerle yüklendi

İstiklal Caddesi’nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırısının ardından Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik Pençe Kılıç hava operasyonu düzenlenmiş, ardından TSK ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kara harekatı için güçlü mesajlar vermiştir. Erdoğan, “Hareket hava harekatıyla sınırlı değil” ifadelerini kullandı.

KARA HAREKET SİNYALİ

Ömer Halisdemir Samsun’da SporGençlik Salonu’nda düzenlenen Gençlik Buluşması’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası bir kara operasyonuna ilişkin güçlü sinyaller vermeye devam etti.

“ABD SİLAH VE MÜHİMMAT GÖNDERİYOR”

ABD’nin bölgedeki terör örgütlerine cephane ve silah sağladığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika, Suriye’nin kuzeyine 4-5 bin tırla silah ve mühimmat gönderiyor. Bunu kendilerine defalarca söylememe rağmen; umurlarında değil.”

“KENDİMİZİ KENDİMİZİ KESECEĞİZ”

Kusura bakmayın NATO’da yanınızdayız dedim, beraber olmamıza rağmen bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanındasınız. Yani kendi karnımızı keseceğiz, başka yolu yok” dedi.

YUNANİSTAN’A MESAJ GÖNDERDİ

Ege’deki adaları silahlandıran Yunanistan ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabi ki Yunanlıları korkutuyor. ‘Tayfun’ dersiniz Yunan korkar, ‘Bu üretim’ der. Atina’yı vuracak.’ Eee alır da Amerika’dan adalara oradan buradan bir şey almaya kalkarsanız Türkiye gibi bir ülke muhtemelen armut toplamaz, bir şeyler yapması gerekir, bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Petrolüyle, silahıyla, mühimmatıyla, her şeyiyle bu işi başaracağız.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu